Sider

søndag den 20. november 2011

Vindmøller foran en naturperle Åsen i Myrup

foto CV.  Fårebakkerne set fra sydvest Skovmøllevej.

I disse dag tager Næstved kommune med kyshånd imod forskellige lodsejeres interesse i, at investere og lægge jord til 27 nye store 125- 150 meter høje møller. Borgerne de pågældende steder er ikke blevet spurgt før nu og langt fra alle berørte har fået besked direkte.  Der er således meget kort tid til, at reagere lige optil jul. Private lodsejere har selvfølgelig interesse i at " sælge" deres plads til vindmøllerne og kommunen vil lave en smurtvej igennem demokratiet, hvor de glemmer alle de andre borgere i områderne.

Kommunen har ikke lavet en  overordnet plan for, hvor de mest hensigtsmæssige områder for møller ville være, men der er tager udgangspunkt i, hvor der er investorer. Borgene i områderne er således ikke blevet spurgt om, hvor de kunne forestille sig nogle møller opstillet og der er ikke taget hensyn til hvor der er mest vind.

Det synes at økonomi er vigtigere end den rigtige placering f.eks. lang de nye omfartsveje til Næstved, eller på mere åbne områder uden huse i nærheden, på landbrugs jorde, på havet eller på områder hvor der allerede er fabrikker og anden larmende og udsigts forstyrrende aktivitet.


Dette manipulerede billed af Fårebakkerne, den sidste rest af åsen som er hel, er desværre ikke et godt billed,  der viser hvor skæmmende disse møller vil være for udsigten foran og fra bakkerne . Billedet er lavet af Næstved kommune og man ser ikke højden på bakkerne, men dog giver det et indtryk at møllerne bliver  meget højere, nemlig 5 gange så høje som bakkerne.
Det må tænkes i helheds planer, hvis det skal være natur tilbage til kommende generationer.

NEJ TAK til MØLLER foran FÅREBAKKERNE I MYRUP, men gerne et andet sted hvor det gennemtænkt af eksperter og borgere i områderne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar