Sider

torsdag den 23. september 2010

Natur tema dag på skolen/ med Ekspressiv undervisning

I går skrev jeg, at jeg ville brugen dagen i dag til, at lave ekspressiv undervisning som sagt så gjort.
Min kollega og jeg blev hurtig enige om, hvordan vores rolle skulle fordeles.Vi har det meste af en dag til, at lave naturtema med ca. 20 børn. Han kom med et oplæg til børnene, om årstiderne og høsttiden og jeg skulle finde rammerne for resten af dagen sammen med børnene.
Efter at jeg havde stillet børnene i alders gruppen 11 - 13år følgende spørgsmål "hvad kan du lide at lave i naturen, på sådan en dejlig solskinsdag". De forslog forskellige aktiviteter og deraf udvalgte vi 4, som de herefter valgte til ved, at skrive deres  navn ved. Hver lærer deltog og hjalp til i 2 aktiviteter. Aktiviteterne var frugt/høst/kage bagning, ligge og slappe af, jagt og klatre i træer.
Dagen var meget fyldt med praktiske ting, så som at lave våben til at ramme med og at tegnede dyr der kunne være mål, finde og høste frugt/ knække nødder/lave dej og bage kagen, finde ligge udstyr til at ligge på i højt græs og gå dertil, og endelig at finde en stige og klatre rundt i træerne i vores dejlige store have.



Jeg var ansvarlig for klatre og slappe af gruppen, men var også hjælper i de andre grupper.
Slap af gruppen havde en dejlig afslappende og varm tur i det høje meget våde græs. Rammen satte børnene og jeg lavede en kort afslapnings øvelse, dernæst lå vi stille og registrerede naturen, insekter, fugle, snegle, lys dufte og rigtig mange edderkopper der have lavet flyvespind i luften. Vi sluttede af med, at snakke om vore oplevelser. I klatregruppen var det haven største store træ der tiltrak opmærksomheden, mange fik en oplevelse af at være højt oppe og  at overvinde sig selv. Duften af valnød, træet blade, nødder, stamme og insekter samt en følelse af at være sammen,og passe på andre. I der næste træ var der ikke plads til alle og børnene fandt andre træer, bl.a. hasselnødde- buske/træ, som derfor blev undersøgt for nødder og vi afsluttet med, hvordan kan man knække en nød, spisning af nødder og snak om orm i nødder. Enkelte havde aldrig smagt friske nødder!!! Vi snakkede undervejs om vore oplevelser.

Drengen og hans bror er meget svagtseende, men havde begge valgt at klatre. FLOT!
Vi nåede lige at få et billed af kagen der blev bagt, men ikke af pigerne der have valg denne aktivitet, og som de havde brugt det meste af dagen på. De fik undervej hjælpe af klatregruppen, fordi sveskeblommerne var oppe i et højt træ og det tager tid af finde frugt, knække nødder m.v. De var stolte af resultatet og lærerne og en veninde fik lov til at smage TAK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar